Site menu:

Laatste berichten

Tags

Onderwerpen

Zoeken

In voorbereiding

Op een klein stationnetje

Ik heb jullie een tijdje geleden al verteld, dat ik de aanbieding van Shapeways gebruikt heb om de printjes van een nieuw project te bestellen. Ze een tijdje geleden binnengekomen en ik laat met veel genoegen het resultaat zien …

Het 4e Klasse Waterstaat Station in schaal N

Het is een schaal N model van een 4e Klasse Waterstaat Station. Van dit standaardstation van de Staatsspoorwegen, zijn er tussen 1862 en 1865 zo’n 15 gebouwd langs de door de Staat der Nederlanden aangelegde spoorlijnen. Onderstaande foto’s laat het originele station van Veenwouden zien, dat langs de spoorlijn Leeuwarden-Groningen stond. Helaas werd dit in 1973 gesloopt.

Station Veenwouden met NS 2430 en een Blauwe Engel (1958)

Station Veenwouden met NS 2494 en een Rode Duivel (1969)

Het model is als een bouwpakket ontworpen en bestaat uit 6 geprinte onderdelen. Een van deze onderdelen is het dak, dat tezamen met de schoorstenen uit één stuk bestaat. De kozijnen en deuren zijn gemaakt van geëtst messing, aangezien ze te dun zijn om uit kunststof te laten printen. Er moeten nog wel enkele geëtste onderdelen, zoals de hangdraden en steunen van de overkapping, worden toegevoegd … ik heb het prototype echter vroegtijdig afgerond, aangezien ik het graag op 29 & 30 November tijdens de Modelspoordagen in Rijswijk wilde laten zien. Zodra ik het ontwerp afgerond heb, zal de kit zoals het er nu naar uit ziet bij Tillymodels te koop zijn.

Schrijf een reactie