Site menu:

Laatste berichten

Tags

Onderwerpen

Zoeken

In voorbereiding

Ook mooi …

Tijdens m’n speurtocht naar meer foto’s van de ‘Klompentrein’, ben ik de Picasa site van Wim Hoekema tegengekomen. Het album ‘Getrokken diesel in Friesland’ is in z’n geheel gewijd aan deze trein in alle verschillende uitvoeringen en bevat zo’n 19 fantastische platen met een uitgebreide beschrijving. Onderstaand een mooie foto, die tijdens de winterdienst gemaakt is op één van mijn favoriete stations.

De klompentrein te Deinum in 1962

De plaat bevat de volgende beschrijving over de trein met ‘warme stoof’, zoals de stoomverwarmingswagen in de volksmond genoemd werd, tijdens zijn stop bij de halte van Deinum.

Deinum
Begin jaren zestig werden er 2200′en uit de serie 2201-2225 (met hooggeplaatst derde frontsein) ingezet voor de getrokken treinen op Groningen-Leeuwarden en tussen Leeuwarden en Harlingen. De opname laat de 2202 zien met daarachter een ‘warme stoof’ en vijf rijtuigen van verschillende series. Het geheel is als trein 3204 op weg van de Friese hoofdstad naar de Friese havenstad Harlingen en passeert hier de oude halte Deinum, gelegen bij kilometer 22,35.
Deinum, 20 april 1962

Schrijf een reactie